Guldspelmannen från Svanskog på Ransätersstämman

Igår spelade vi konserten Guldspelmannen från Svanskog på Ransätersstämman inför fullsatta Teknologen. Konserten är en del av den turné som vi har för att sprida boken Guldspelmannen från Svanskog som vi släppte i januari. Under konserten spelade vi en del av Alf Olssons egenskrivna låtar som är i stil med de gamla spelmanslåtarna från Svanskog, men också del ur den traditionella repertoaren i konserten. Vi bjuder på både ekvilibristiska, finstämda, gamla och nya låtar, men också en del berättelser som finns bakom låtarna.

Vi som medverkar på konserten och hela turnén är Maria Andersson, Alf Olsson, Tomas Fredriksson och Therese Olsson Hugosson.

Från Teknologen på Ransätersstämman 2019. Från vänster: Maria Andersson, Alf Olsson, Tomas Fredriksson, Therese Olsson Hugosson
Bild från konserten Guldspelmannen från Svanskog på Ransätersstämman 2019

Du kan fortfarande beställa boken Guldspelmannen från Svanskog. Passa på innan den tar slut! Även om vi har skickat exemplar över hela Sverige, men också i Norge, Tyskland, USA och Japan, så vill vi förstås sprida Svanskogstraditionen så brett vi kan!

Extranumret från Guldspelmannen från Svanskog på Ransätersstämman

YouTube player
Finalnumret Kuragepolka

Kommande konserter under turnén

Nästa konsert är den 29 juni under Zornmärkesveckan, Arvika. Då spelar vi utomhus på Såguddens Folkmusikscen klockan 11.00 som en konsertstart på Folkmusikfestivalen. Här är det fri entré.

Efter det har vi dessutom konsert den 11 juli på Dalslands Center i Håverud kl. 16.00. Entré för vuxna är 50 kr och personer upp till 19 år är entrén 20 kr.

Missar du någon av dessa två konserter men vill se och höra den ändå? Vi kommer gärna till fler ställen och spelar! Hör av dig med din förfrågan och datum!

Till detta inlägg användes följande hastags i sociala medier:
#riksspelman #Guldspelmannen #tradmusic #ransätersstämman

Senaste inläggen

Rulla till toppen