Releasekonsert för debutalbum Brokig

Releasekonsert BROKIG 13 maj 18.00

albumomslag till debutalbum för Therese Hugosson releasekonsert

Releasekonsert för debutalbumet Brokig

Folkmusik på bara klarinetter – går det? 
Kan man låta både klassisk och folklig på samma gång?
Går det att undvika stråk- och stränginstrument när man spelar folkmusik?
Vad låter bäst på en klarinett, är det antingen gestaltandet av en handsåg eller gestaltandet av en sommarduva?
Under hela pandemin har jag experimenterat med dessa frågeställningar. Som ett resultat av detta kommer jag nu äntligen få släppa mitt debutalbum BROKIG genom en härlig releasekonsert!

På albumet så kommer du dels få höra traditionell folkmusik från Värmland som både sololåtar och arrangerade flerstämmiga låtar, dels kommer du också få höra helt nyskriven musik som jag gjort under pandemin för att undersöka klarinettens möjligheter inom det folkliga uttrycket. Till exempel kommer du får höra en klarinettrio spela polkett, en soloklarinett spela en vallåt och en klarinettduo undersöka äldre spelmäns värmländska klarinettmusik. Dessutom blir det en polska i femtakt!

Debutalbumet firas först med en releasekonsert där jag har med mig flera musiker och en poet som framför låtarna på albumet. Därefter har du dessutom möjlighet att äta mat (se nedan) tillsammans med VIP-gäster och artister. Slutligen kommer resten av kvällen ägnas till fritt spel, dans och umgänge. Kort sagt, det kommer bli en riktigt härlig afton i folkmusikens tecken!

Eftersom albumet är inspelat under pandemin spelar jag alla stämmor själv på albumet. Under konserten kommer jag däremot ha glädjen att framföra låtarna tillsammans med Albin Myrin och Veronicka Linåker på klarinett samt Alf Olsson på fiol. Inte nog med det, jag har också äran att få framföra ett verk tillsammans med poeten Karin Engström.

Om skivan

Therese är den enda musikern på skivan, vilket innebär att hon har spelat in alla stämmor själv. Skivan släpptes 13 maj 2023 och har blivit rosad av publiken.

“Ditt skickliga professionella framförande med berörande sound i dina olika musikstycken berör och fångar mig i ett behagligt lyssnande”

Var med på festen!

Utöver att uppleva konserten kl. 18 så har du dessutom möjlighet att äta mat tillsammans med mig, mina medartister och VIP-gäster. Matserveringen sker direkt efter att konserten är slut i samma lokaler. Om du vill delta på middagen ska du senast 1 maj boka din plats till middagen genom att maila Galna Tuppensafflematnoje@gmail.com. Märk mailet med “Release 13 maj” i rubriken. Galna Tuppen kommer i sin tur ge dig instruktioner kring hur du betalar maten.

Plats och tid för min releasekonsert

Plats: Silvénska Villan
Datum: 13 maj

Hålltider:
18.00-19.00 Konsert med fri entré
19.00-19.40 Mat för VIP-gäster och för de som förbeställt
19.00-23.00 Spel- och danskväll med fri entré

Jag ser så oerhört mycket fram emot att få dela denna upplevelse med dig. Du får också väldigt gärna tipsa andra om releasekonserten så att det blir en riktigt festlig tillställning och fullsatt lokal!

Varmt välkomna!

Boka ditt album!

Du kan redan nu förboka ditt album genom att fylla i formuläret nedan.
Albumet kostar 180 kr.
Du kan välja att antingen betala via faktura om albumet ska skickas per post eller betala med Swish vid direkt överlämning av albumet.
Vill du att albumet ska skickas med PostNord tillkommer fraktkostnad på antingen 55 kr för inrikes frakt eller 125 kr för utrikes frakt.

Lyssna på Sågpolonäs från albumet här!

Fyll i formuläret för att boka ditt exemplar!

Tillgänglighetsinformation för releasekonserten

Eftersom jag vill att så många som möjligt ska ha möjlighet att besöka releasekonserten har jag nedan lagt in frågor och svar kring tillgänglighet. Tryck på knappen “mer tillgänglighet” för att direkt kunna se fler tillgänglighetsaspekter kring eventet.

Frågor?

Slutligen, har du frågor angående releasen eller bokning av CD? Kontakta mig!

Rulla till toppen