Övriga tjänster

Funderingar och undran

Exempel på övriga tjänster inom musik och kultur

Vill du jobba med och utveckla ditt scenuttryck? Behöver du hjälp att transponera noter som du har eller behöver du hjälp med hur du ska köpa en klarinett som passar dina behov och din plånbok? Har du skrivit en ansökan som du vill ha korrekturläst?

Övriga tjänster inom musik och kultur kan vara nästan vad som helst. Tack vare mina stora kombinerade intressen så finns det många fler musikaliska frågor och dilemman som jag kan hjälpa dig med. Du är alltid hjärtligt välkommen med alla frågor oavsett storlek och jag ska göra vad jag kan för att hjälpa dig!

Nedan ser du exempel på olika sorters tjänster som hjälper dig att förenkla vardagen och spara tid eller tjänster som hjälper dig att utvecklas personligen. Tänker du på en specifik fråga som inte står omnämnd nedan? Hör av dig till mig så hjälper jag dig vidare på bästa sätt!

träna att transponera, planka och använda gehöret

Träna notläsning, musikteori och gehör

Träna notläsning och musikteori

Ska du snart göra ett musikteoriprov för en utbildning? Är du en gehörsspelare som vill utveckla notläsningen för att bli mer självständig? Tillsammans skräddarsyr vi ett upplägg som matchar dina behov och vad du vill uppnå. Hör av dig och boka in en privatlektion.

Träna gehöret

Är du en av de som kallas notbunden? Önskar du att bli friare i ditt musicerande? Är du gehörsmusiker men vill utveckla ditt gehör från ton-till-ton-hörande till att höra större bitar i ett svep?

Eftersom jag är både musiklärare, klassisk musiker och folkmusiker har jag kunskaper både som notbunden och som gehörsmusiker och hur man kan hitta strategier för att utveckla sitt gehör. Du är välkommen att kontakta mig för att hitta bästa upplägget för just dig!

Transponera och planka musik

Få hjälp att transponera eller hjälp med byta tonart på noter

Ibland hittar du noter på en låt du ska använda, men noten har fel klav, fel tonart eller är skriven för fel instrument. Då behöver man transponera noten, det vill säga ändra den så att den passar i sammanhanget. Hör av dig till mig och berätta om du vill ha hjälp med att transponera noter och få en ny utskrift som stämmer och/eller om du vill lära dig att transponera på egen hand.

Hjälp att planka, skriva ner och notera musik

Kan du en jättebra låt utantill och vill få fram noter på den? Har du skrivit en låt som du vill ska finnas på noter? Har du hört en låt på sociala medier som du jättegärna vill spela men hittar inga noter på den? Anlita mig för att planka låten. Då skriver jag ner melodin i noter och kan även sätta ackordanalys till melodin.

Prova att spela instrument

Vill du börja spela ett instrument men vet inte vad som skulle passa? Besök mig för att ta en provlektion i klarinett, saxofon, piano, gitarr eller blockflöjt. Då kan du säkert hitta ett instrument som just du vill börja spela. Tack vare mitt kontaktnät kan jag också vidarebefordra dig till kollegor som spelar andra instrument, till exempel tvärflöjt, fiol och cello och som kan erbjuda dig provlektion på dessa instrument.

Spelar du redan ett instrument och vill uppgradera dig till bättre instrument? När du har spelat en tid är det en god idé att uppgradera instrumentet för att låta dig fortsätta utvecklas. Du blir ännu mer lyft i ditt och tycker det är ännu roligare att spela när du spelar på instrument av bra kvalitet. Du kan till exempel byta munstycke, byta rörblad, byta pianopall eller byta ett helt instrument. Kontakta mig för vägledning i ditt nästa steg i utövandet!

Vilken spelbok ska jag ha?

Har du redan ett instrument och är sugen på att komma igång, men vet inte vad du ska välja för spelbok eller har du spelat ut de spelböcker som finns men vet inte hur du ska ta dig vidare? Tillsammans gör vi en check hur långt du har kommit i ditt musicerande och utifrån det ger jag förslag på spelböcker, litteratur och stycken som kan passa dig.

Utveckla ditt sceniska uttryck – Stage performance

stage performance och sceniskt uttryck
Background vector created by pikisuperstar

De flesta av oss jobbar mycket och fokuserat kring att spela våra instrument, men det är många som glömmer att tänka på vad vi förmedlar med kroppen och i mellansnack vid ett framträdande.

Utveckla ditt kroppsliga scenuttryck

En vanlig lyssnare “lyssnar” lika mycket med ögonen, det vill säga att synintrycket kan förbättra eller försämra det personen hör. När du jobbar med ditt kroppsliga scenuttryck så kan du hjälpa lyssnare att uppleva ditt framträdande ännu starkare. Ta ditt scenuttryck till nya nivåer genom att låta mig vara dina “lyssnande ögon”. Kontakta mig redan idag!

Förbättra din presentation och ditt mellansnack

Vi övar länge och noggrant på våra låtar som ska spelas upp, men hur mycket tid lägger vi på att förbättra presentation av låtar, artister och annat slags mellansnack? Tillsammans med mig tar vi reda på vad som är utmärkande och styrkorna i ditt sätt att presentera, vad som är intressant för din publika målgrupp att veta mer om och vi hittar ersättningar för klyschor och klichéer. Boka en privatlektion eller en workshop där vi jobbar med temat i grupp.

Hantera nervositet

Vi alla behöver hantera nervositet och press på olika sätt när vi gör framträdanden, oavsett om det är för att hålla en föreläsning, spela konsert eller hålla ett mellansnack. Ett lagom mått av nervositet är till och med bra för att vi ska prestera bättre. Ibland går det dock överstyr och försämrar vår förmåga att se realistiskt på situationen. Hör av dig till mig så identifierar vi vilka dina styrkor och utmaningar är och vilka verktyg och metoder som passar just dig.

Hjälp att skriva bidragsansökningar inom kulturområdet

Har du kompetens att skriva en bidragsansökan men saknar tiden? Vill du skriva en bidragsansökan men har aldrig gjort det? Det finns mycket att tänka på kring att göra en bidragsansökan, exempelvis bidragsgivares kriterier och mål, budgetering, projektplaner med mera. Att skriva en mer omfattande ansökan tar tid men är värt pengarna som går att få. Anlita mig för att göra ansökan eller för att hjälpa dig förbättra dina kunskaper kring hur man gör lyckade bidragsansökningar.

Göra klarinettpålägg till inspelning

Har du musik som ska spelas in där det saknas en klarinett? Ring mig så kommer vi överens om upplägget och vad som ska spelas in till din musik.

Kontakta mig

Rulla till toppen