PRESS

Therese Olsson Hugosson - musiker, musiklärare och kulturentreprenör

Klarinettisten Therese Olsson Hugosson har en unik kombination av olika kompetenser inom musik, kultur, pedagogik och projektledning. På denna sida hittar du material att använda i press. Här finner du exempelvis video, ljudfiler, recensioner, pressbilder och kontaktformulär.

Musiker

Som musiker rör Therese sig ledigt mellan svensk folkmusik och klassisk musik. Hon har dessutom, som första kvinna att bli riksspelman på klarinett, fördjupat sig i och skapat egna tolkningar av den värmländska folkmusiktraditionen. Vidare är Therese Olsson Hugosson alltid öppen för genre- och konstöverskridande projekt.

Musiklärare

I sin pedagogroll strävar hon efter elevernas självständiga utforskande, utvecklingen av elevernas personliga uttryck samt utveckling av deras musikaliska nyfikenhet och kompetens. Med erfarenhet av undervisning i såväl grupp som enskilt och ung som gammal. Tillsammans med eleven/gruppen jobbar hon strategiskt och entusiastiskt för att nå de mål som elven och / eller gruppen har satt för sitt utövande.

Kulturentreprenör

Therese har som kulturentreprenör möjliggjort för människor i alla åldrar att ta del av och utöva kultur i stora och små projekt, oavsett om det varit i stad eller landsbygd, digitalt eller fysiskt. Hon är van vid att arrangera såväl lokala som nationella och nordiska event. I sin roll som entreprenör har hon dessutom möjliggjort för unga att utvecklas genom olika sorters ledarutbildningar.

Recensioner

Press kit för debutalbumet BROKIG

Först kan du lyssna på Sågpolonäs här genom att klicka på playknappen i rutan till höger.

Därefter kan du ladda ner pressreleasetext genom att klicka på knappen nedan.

Foton för debutalbum BROKIG

Genom att först högerklicka på vald bild nedan och sedan välja “spara som” kan du ladda ner foton tillhörande releasen av mitt album BROKIG.
Ange fotograf Malin Robertsson Harén vid användning av bilderna.
Från vänster har du först skivomslaget som är designat av Jocke Wester. Därefter har du två likadana foton, varav den vänstra av dem är bild anpassad för webb i jpg-format. Den högra är i högre upplösning vilket gör den anpassad för tryck.

Pressbilder

Använd gärna bilderna nedan, och var noga med att ange fotograf. Fotografens namn står angivet i text nedanför bildraden. Välj först vilken bild du vill spara ned. Högerklicka sedan på den och välj “spara som” för att spara ner bilden till din enhet.

Alla tre bilderna är fotograferade av Malin Robertsson Harén.

Fotograf för bilden till vänster är Åsa Mwansa/NLT.
Ransäterstämman anges som fotograf för de två bilderna till höger.

Den första bilden med grön bakgrund ska Kultur i Väst anges som fotograf.
Karin Olsson ska anges som fotograf för den högra bilden med röd bakgrund.

Kontakta mig - formulär för press

Slutligen, du får gärna kontakta mig för vidare samtal, intervjuer, foton, och så vidare, genom att fylla i detta formulär. Jag återkopplar så snart jag kan. Du kan också hitta min mailadress under “Om”.

Rulla till toppen