Musiker

Musiker i Värmland och Västra Götaland

musiker riksspelman

Mitt huvudsakliga upptagningsområde som musiker är Värmland och Västra Götaland, men jag reser självklart gärna till andra ställen för att spela. Jag arrangerar egna konsertturnéer men tar självklart också spelningar på uppdrag. Klicka på knapparna nedan för att läsa mer om respektive ämne.

Instrument

En effekt av långt musikintresse har antalet instrument och genrer som jag behärskar utökats. Först ut i listorna nedan är de instrument och genrer som jag behärskar bäst.

  • Klarinett – alla storlekar
  • Saxofon – altsaxofon
  • Piano / Flygel

Genrer

  • Svensk folkmusik
  • Klassisk musik
  • Visor
De genrerna jag nämnt ovan är huvudgenrer jag spelar i huvudsak. Som ett resultat av mitt breda musikintresse kan jag självklart spela andra stilar också, exempelvis jazz, pop och världsmusik.

Utdrag som solist inom klassisk musik såväl som folkmusik

I denna video kan du se exempel på stycken som jag spelar som klassisk klarinettist tillika pianist. Konsertutdraget är inspelat i det alltid så vackra Arvika som ligger i Värmland. Klarinettstyckena spelade jag tillsammans med ackompanjatören Elina Sirone. Videon består av tre olika stycken av tre olika kompositörer för att på ett ungefär sammanfatta min kompetens. 

Först hör du början och slutet av andra klarinettkonserten, sats 3 av Carl Maria von Weber. Därefter hör du en bit av Hemlängtan ur Lyriska Stycken som är skriven av Edvard Grieg. Till sist hör du slutet av sista satsen i Francis Poulencs Sonat för klarinett och piano.

Under tiden som jag övade inför en turné upptäckte jag en polska jag aldrig hört någon spela. Låten kallas dels Polska efter Andreas i Valleberg och dels Polska efter Andreas Andersson. Som ett resultat av upptäckten spelade jag också in låten för att sprida den.

Exempel på samspel som klassisk musiker såväl som folkmusiker

Slutligen kan du se och höra Therese Olsson Hugosson spela tillsammans med Alf Olsson. Båda är Riksspelmän från Svanskog och spelar folkmusik från Svanskog, övriga Sverige och Norge och dessutom klassisk musik och visor. Denna video är inspelad i Botilsäter Kyrka, Värmlandsnäs som precis som Svanskog ligger i Säffle Kommun.

Rulla till toppen