Digital release av Brokig

albumomslag till debutalbum för Therese Hugosson releasekonsert

Den 16 november är det inte bara min födelsedag, utan det är också internationella klarinettdagen. Med anledning av denna högtidsdag tänker jag också passa på att köra en digital release av Brokig, det vill säga det album som jag släppte som CD den 13 maj tidigare i år. 

 • Folkmusik på bara klarinetter – går det?
 • Kan man låta både klassisk och folklig på samma gång?
 • Går det att undvika stråk- och stränginstrument när man spelar folkmusik?
 • Vad låter bäst på en klarinett, är det antingen gestaltandet av en handsåg eller gestaltandet av en sommarduva?

Eftersom vi inte kunde ses och spela tillsammans eller för publik under pandemin började jag istället ägna mig åt inre sökande i folkmusiken på klarinett. I syfte att hitta ett fördjupat klarinettsound använde jag mig bland annat åt frågeställningarna ovan. Till slut blev det ett helt album och den 16 november 2023 är det följaktligen dags att även ha en digital release av Brokig, mitt debutalbum! Efter det kommer du kunna finna hela albumet på många olika streamingstjänsten, till exempel Spotify, Apple Music, och YouTube Music. Dessutom kommer det också att vara möjligt att köpa albumet digitalt via bland annat Amazon och iTunes.

Recensioner

I samband med branschtidningar septemberutgåvor har mitt album fått recensioner i flera folkmusiktidningar. Jag är fullständigt överväldigad över den otroligt fina responsen som recensenterna för inte bara Hembygden, utan även Lira, och Spelmannen har givit mig och du kan läsa några av deras kommentarer om albumet nedan.

Mer information inför digital release av Brokig

Här är listan på alla ställen du kan hitta albumet efter digital release av Brokig

 • Spotify
 • Apple Music
 • iTunes
 • Instagram/Facebook
 • TikTok/TikTok Music/Resso/Luna
 • YouTube Music
 • Amazon
 • Pandora
 • Deezer
 • Tidal
 • iHeartRadio
 • Claro Música
 • Saavn
 • Boomplay
 • Anghami
 • KKBox
 • NetEase
 • Tencent
 • Qobuz
 • Joox
 • Kuack Media
 • Yandex Music (beta)
 • Adaptr
 • Flo
 • MediaNet

Köp nothäfte och CD

Om du vill ha ett fysiskt exemplar, alltså en CD, av mitt album har du möjlighet att köpa det genom att klicka på den gröna knappen nedan under bilden till höger. Dessutom finns alla låtar på albumet också samlade i ett digitalt nothäfte med stämmor för både C- och Bb-instrument. Som ett resultat av att flera av låtarna är arrangerade för samspel så hittar du i nothäftet också partitur och stämmor. Det innebär att du genom att ha både musik och noter kan köra play along och på så vis lära dig alla låtar på albumet.

Avslutningsvis vill jag tacka alla som varit med på min resa och uppmuntrat mig att fortsätta att undersöka klarinettens plats i folkmusiken. Jag vill också tacka alla som lyssnat på min releasekonsert och på min CD och som därefter givit mig så makalöst fin respons på musiken. Det gäller inte bara recensenternas åsikter utan även privatpersoner som lyssnat och senare återkommit med sina positiva upplevelser av min musik. Med andra ord; tusen tack!

Rulla till toppen