Zornmärkesveckan 2019 avslutad

Hemkommen efter intensiva Zornmärkesveckan 2019 i Arvika som jag har projektlett tillsammans med Maria Andersson. Den här veckan har verkligen varit underbar och givande på många sätt. Söndagen innan veckan började ställde vi i ordning allt på Musikhögskolan Ingesund inför själva märkesuppspelningarna. Då fick vi också träffa Zornnämndens kansli och jury.

Det har varit en hel del att fixa inför veckan och även under veckan, alltifrån doftfri grön växt, till matleveranser och musiker. Men som projektledare får man också tillfälle att göra saker som ger dubbel glädje. Jag anordnade en träff för blåsare under fredagen och lördagen för att vi skulle kunna nätverka, prata om hur vi förhåller oss till stråkar och vilken repertoar vi spelar. Under torsdagskvällen anslöt vi oss till låtutlärningen som Frykeruds Spelmanslag hade ansvar för och fortsatte sedan med spontant buskspel.

Inför veckan så har jag också varit en slags mentor till Karin som planerade för att spela upp för Zornmärket. Karin är en erfaren spelman med den värmländska repertoaren som god grund. Det finns inget som ger mig så mycket som att få peppa, inspirera och stötta andra till framgång. Karin har gjort allt jobb själv och jag följde med henne den dagen hon spelade upp. Det häftiga är att hon nådde sin målsättning och mer därtill och belönades därför med ett diplom!

Karin tar emot sitt diplom under Riksspelmansstämman lördag 29 juni

Finaldagen Zornmärkesveckan 2019

Lördag den 29 juni var sista dag på detta projekt och veckan avslutades storstilat med Folkmusikfestival på Sågudden i Arvika. Även här fick vi chansen att spela konserten Guldspelmannen från Svanskog för fullsatta bänkar och människor som gick förbi utomhusscenen.

Efter lunch drog den stora finalen igång och som projektledare fick jag och Maria äran att leda en gångmarsch med ca 100 musiker och medföljande i en procession genom Sågudden. Det gav rysningar!

På plats på folkmusikfestivalen spelade vi några allspelslåtar och sedan spelade blåsträffen två låtar som jag hade lärt ut, nämligen en pannkakslåt och en polska från gränsen Dalsland – Värmland.

Blåsträffen under Zornmärkesveckan 2019 spelar på folkmusikscenen på Sågudden i Arvika. Foto: Marja Winberg
Blåsträffen spelade två låtar på scen under Finalkonserten. Foto: Marja Winberg

Stort grattis till alla andra som också fått utmärkelser, särskilt till nya guldriksspelmannen, Mats Edén!

Underbart att få träffa alla blåsare, spela konserten Guldspelmannen från Svanskog, leda det långa folkmusiktåget som marscherade genom Sågudden och få vara i folkmusiken överhuvudtaget! Stort tack till Maria Andersson, där vi tillsammans har fått projektleda denna vecka!

De hashtags som använts till detta inlägg i social media:
#zornmärke #Zornmärkesveckan #folkmusik #folkblås #lesmusicationpros #projektledare

Senaste inläggen

Rulla till toppen