Snart börjar Zornmärkesveckan 2019!

På måndag börjar Zornmärkesveckan 2019!

Det kommer att vara en massa spännande händelser varje dag på Sågudden i Arvika! Spana in programmet och se till att vara på plats! Alla låtutlärningar, jam samt Folkmusikfestivalen har fri entré.

Anmälan till träff för Folkmusik för blåsare är öppen fram till 26/6. Under träffen kommer vi både att lära oss låtar, diskutera förhållandet mellan stråk och blås i svensk folkmusik samt nätverka och lära känna varandra. Anmäl dig och tipsa dessutom dina blåsspelande vänner!

Affisch för träff för folkmusikblåsare
Zornmärkesveckans program del 1
Zornmärkesveckans program del 2

Guldspelmannen från Svanskog till Zornmärkesveckan 2019

På Zornmärkesveckans Folkmusikfestival kommer vi dessutom att spela konserten Guldspelmannen från Svanskog. Se ett tidigare klipp från Ransätersstämman i början på juni här.

Allspelslåtar för Finalkonserten och all annan info finns på http://www.varmlandsspelmansforbund.se/information/

Projektledare

Therese Olsson Hugosson har tillsammans med Maria Andersson har arrangerat denna vecka på uppdrag av Värmlands Spelmansförbund. Under veckan kommer folkmusiker från hela Sverige och kanske till och med utlandet för att spela upp inför en jury i hopp om att förvärva Zornmärket. I samband med Zornmärkesuppspelningarna, som Svenska Folkdansringen och Zornmärkesnämnden ansvarar för, ska det givetvis vara kringaktiviteter som märks på stan och bland folkmusiker. Det är var vi har ansvarat och planerat för. Därför hoppas jag att vi syns där!

Hashtags som är använda i sociala medier om detta är följande:
#lesmusicationpros #folkmusik #jam #Zornmärkesveckan19

Senaste inläggen

Rulla till toppen