Corelli Oboekonsert på klarinett

Kullings-Skövde Kyrka var sval och skön denna varma dag när det äntligen var dags för att spela Corelli Oboekonsert på klarinett. Så roligt att få spela tillsammans med Säffle Stråkorkester! Stråkorkestern är en amatörorkester, och de är väldigt härliga att spela tillsammans med. Deras utvecklingskurva från det att vi börjar instudera ett stycke (denna gång Corelli) tills att det är dags för konsert, är mycket brant. Jag vill verkligen tacka dem för att jag har fått spela med dem. De visar verkligen musikalisk glädje när de får spela tillsammans!

Corellis oboekonsert på klarinett jämfört med oboe

Att spela transkriberad musik på klarinett ger andra utmaningar som är roliga att ta sig an! Ännu roligare är det när jag dessutom får spela det för publik som det blev vid detta tillfälle. Denna gång hade jag transkriberat Corelli Oboekonsert för klarinett.

Att spela musik skriven för oboe är spännande. Det är musik som klangligt passar bra på klarinett och dessutom är det också musik som ligger bra rent tekniskt på klarinett. Utmaningen ligger i att få luften att räcka genom de långa fraserna. På oboe är det högre tryck men lägre luftåtgång än på klarinett. Att spela transkriberad musik gör att man får nya utmaningar på sitt instrument, vilket utvecklar ens musicerande enormt.

Corelli Oboekonsert på klarinett i Kullings-Skövde kyrka
Therese Olsson Hugosson på läktaren i Kullings-Skövde kyrka innan konsertens början.

Tyvärr finns ingen inspelning från när jag spelade oboekonserten på klarinett. Jag hoppas att jag får spela verket någon fler gång och då också få chansen att spela in det. Om du är nyfiken på hur själva verket låter så kan du höra det här:

YouTube player
https://www.youtube.com/watch?v=czlc6ah-Z-8

Om du använder Instagram eller Facebook så har jag använt följande hashtags för inlägget som hörde till detta evenemang:
#concert #solo #femaleclarinetist #kvinnligklarinettist #vårgårda #classicalmusic

Senaste inläggen

Rulla till toppen