Zornmärkesveckans program

Nu är äntligen Zornmärkesveckans program satt! Här ser du programmet!

Zornmärkesveckans program sida 1

Varje kväll är det låtutlärning och jam i Såguddens Kafé Nystuga. Först ut är Karlstad Spelfolk som lär ut några låtar från sin repertoar, sedan följer spelmanslag från Sunne, Brunskog, Mangskog och Frykerud. Alla låtutlärningar är gratis och öppna för allmänheten. Med andra ord kan du både komma dit för att lära dig spela och för att helt enkelt lyssna på andra som spelar.

Andra saker som sker under veckan är en ungdomskurs i folkmusik, en träff för folkmusikblåsare, och dessutom avslutas veckan med en folkmusikfestival.

Träff för folkmusikblåsare

Fredag 28/6 kl. 12.00 – Lördag 29/6 kl. 16.00

Nu är det alltså äntligen dags för oss blåsare att få fördjupa oss i svenska folkmusiktraditionen ur ett blåsperspektiv. Dagarna kommer att innehålla exempelvis låtutlärning, jam, samtal om hur folkblåstraditionen har sett ut och hur vi vill forma framtidens folkblåstradition. Dessutom kommer vi att gå på konsert tillsammans. Se till att närvara i det största folkblåsnätverket som arrangerats på många år!

Boende ordnar man med själv, men tips på boende hittar ni här: https://www.visitarvika.se/sv/bo-bekvamt

Kontaktperson: Klarinettriksspelman Therese Olsson Hugosson info@lesmusicationpros.com

Mer information om kostnad och anmälan kommer i mars 2019.

Träff för folkmusikblåsare där Therese Olsson Hugosson leder träffen.

Folkmusikfestival lördag den 29 juni

Zornmärkesveckans program sida 2

Lördagen den 29 juni sker den underbara Folkmusikfestivalen på Sågudden! Dagen börjar med polskmärkesuppdansning där du får veta vad du ska tänka på.

Ladda ner Zornmärkesveckans program

Tips!

Åk till Rackstadmuseet i Arvika och se utställningen Zorn och kameran. Sommarens utställning på Rackstadmuseet bjuder på ett 60-tal fotografiska bilder ur Zornmuseets samlingar. Bilderna ger dessutom en ny bild av konstnären Anders Zorn.

Rulla till toppen