Musikaliska julklappstips

Julklappstips med musiktema

Jul är i antågande och av den anledningen tänkte jag ge dig musikaliska julklappstips. Det är ganska vanligt att man fastnar i samma sorts klappar år ut och år och därför får du här ett antal lite mer annorlunda gåvor. På samma sätt som att du kan ge andra möjlighet till musikaliska klappar så kan du ju självklart ge en julklapp till dig själv!

Musikaliska julklappstips #1 - Guldspelmannen från Svanskog

Köp boken som julklapp!

Nu kan du köpa Guldspelmannen från Svanskog i min webshop!

Vi skickar boken till dig eller gåvomottagaren oavsett var du eller gåvomottagaren finns i världen!

Boken handlar om riksspelmannen, med Zornmärket i guld, Alf Olsson samt folkmusiktraditionen från Svanskog och består dessutom av fem avsnitt:

  • Alfs uppväxt och karriär
  • Spelmän som hör till Alfs tradition inklusive förteckning av de flesta spelmän som verkat i Svanskog och historik kring dem.
  • Svanskogstraditionens utförande (musiken, stilen och tekniken)
  • Notsamling med alla bevarade låtar som Alf har skrivit.
  • CD med alla låtar som ingår i notsamlingen.
CD:n är gjord i syfte att dokumentera traditionen. Dessutom ska du kunna tillgängliggöra dig traditionen via lyssning. Vidare är skivan tänkt att lyfta bokens innehåll till en högre nivå då läsaren också får lov att höra Alf i egen hög person spela sina egna låtar.

Musiker på CD-skivan

I huvudsak är låtarna duetter där Alf Olsson spelar tillsammans med Tomas Fredriksson, men det förekommer även ensemblespel.

Alla förekommande musiker på CD-skivan:

  • Alf Olsson, fiol
  • Tomas Fredriksson, fiol
  • Maria Andersson, fiol
  • Therese Olsson Hugosson, klarinett
  • Fredrik Andersson, trombon

Författare: Therese Olsson Hugosson och Maria Andersson

Musikaliska julklappstips #2 - Musiklektioner

För att skapa musikaliska julklappar till dina nära och kära så kan du också ge bort en eller flera musiklektioner! Musikalisk upplevelser i form av privatlektion, parlektion eller grupplektion resulterar i personlig utveckling och glädje. Din gåvomottagare får helt personligt anpassade lektioner baserade på sina önskemål, vilket leder till många värden i ett och samma paket. Om gåvomottagaren redan spelar ett instrument jobbar vi fördjupande, exempelvis inom en viss genre, instrumentspecifikt eller stage performance.

Det är aldrig för sent att börja spela ett instrument! Därför kan du också ge bort en prova-på-kurs för den som aldrig har spelat klarinett, saxofon eller klarinett. Eftersom den som provar på ofta saknar instrument så går det självklart bra att låna instrument under lektionen. På samma sätt som du kan ge bort denna gåva till någon annan så kan du självklart köpa en julklapp till dig själv i form av privatlektioner!

Kontakta mig för att prata igenom hur gåvan ska se ut så blir gåvan i enlighet med dina önskemål.

Julklappstips #3 - Onlinekurser i två varianter

Onlinekurs Svensk Folkmusik PRO kurs

Hur hör man skillnad på polska, vals och hambo?
Hur gör man för att spela med folkmusikaliska uttryck även om man spelar något annat än fiol?

Ge bort en onlinekurs i folkmusik! Välj mellan kurspaket BAS, PLUS eller PRO som innehållande flera moduler. Om du är ute efter ett speciellt tema ska du spana in FLEX där du kan välja att ge bort enskilda moduler. Faktum är att kurserna görs i helt eget tempo när du själv har tid, vilket passar de flesta gåvomottagare.

Eftersom det ändå snart är jul får du 15% rabatt vid köp av valfri onlinekurs när du anger:
FOLKMUSIK19 för de svenska kurserna eller
TRADMUSIC19 för de engelska kurserna.

Erbjudandet gäller fram till den 24 december.

På samma sätt som att du kan ge bort privat- eller grupplektioner med fysiska träffar så kan du ge bort samma innehåll i onlinelektioner. Erbjudandet blir alltså exakt som de fysiska träffarna som beskrivs ovan, men vi träffas på distans.

onlinelektion

Musikaliska julklappstips #4 - Konserter

musiker

Har du ett högtidligt tillfälle i antågande, såsom bröllop, födelsedagsfest, dop eller namngivning? Tycker du att en konsert behövs i syfte att ljusa upp denna mörka årstid? 

Nu kan du nämligen ge bort en konsert i julklapp! Det är så klart alltid möjligt att ge bort en konsert, vilket kan vara en annorlunda och minnesvärd julklapp!

Eftersom du vet vilket tillfälle som skulle vara lämpligt specialanpassas konserter utifrån dina önskemål och beskrivningar. Konserten kan exempelvis vara i ditt vardagsrum, musik i kyrkan till dopet, i ladan på 50-årsfesten eller varför inte i ditt samhälle så fler får ta del av konserten?

För att avrunda så finns det många olika musikaliska julklappstips att ta del av. Att ge bort upplevelser som de flesta ovanstående klappar är resulterar i en bättre miljö då du undviker att ge bort materiella saker. Dessutom kan du ge bort upplevelserna som en aktivitet tillsammans med dig. I jämförelse med att få en materiell gåva så slår det mycket högre!

Rulla till toppen